CHICKEN CHOP
Bahan-Bahan:
1 ekor ayam (diambil peha dan dada)
1 biji telur
1 biji tomato
1 helai daun salad
Sedikit daun pasli
Sedikit lada sulah
20 gm potato chip (digoreng)
20 keping biskut tawar (dikisar halus
Sedikit Lea & Perrin atau tepung ubi (untuk disapu pada ayam)
Bahan sos:
1 biji lada buah
1 biji bawang besar
2 sudu besar sos cili
½ batang lobak merah
1 sudu besar sos tomato
1 sudu besar sos lea & perrin
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
Cara:
Gaulkan ayam bersama lada sulah, lea & perrin.
Kemudian gaul rata menggunakan tepung ubi.
Pecahkan sebiji telur dan celupkan ayam.
Salutkan biskut tawar yang telah dikisar ke ayam.
Goreng ayam hingga kekuningan dan angkat.
Masakkan sos selama satu minit.
Hidangkan.
BEEF STEAK
Masa Persediaan: 30 minit
Masak Masa: 20 minit
Jumlah Masa: 50 minit
Masak Masa: 20 minit
Jumlah Masa: 50 minit
Hasil: Layan 4
Bahan-bahan:
• 4 14 auns stik mata rusuk
• 2 cendawan portabello, tangkai dan insang dibuang
• 12 matahari mengeringkan tomato
• 4 tangkai rosmeri baru
• garam dan lada sesedap rasa
• Sos Stik:
• 1 cawan
• 1 / 2 cawan cuka balsam
• 1 / 4 cawan, dipotong halus
• 1 / 4 bawang merah cawan, dipotong halus
• 1 / 4 karot-karot cawan, dipotong halus
• 1 / 4 cawan, dipotong halus
• garam dan lada sesedap rasa
Menggabungkan halia, bawang merah, karot-karot dan saderi dalamsebuah periuk atas haba sederhana tinggi. Perangi (yang cara sautésehingga menjadi perang sedikit). Dengan perlahan mencurah cukabalsam, mengacau. Mengurangkan menjelang 1 / 2 dan menambah sup daging lembu. Rebus hingga mendidih. Musim sesedap rasa.
Sementara itu, memanaskan dahulu gril anda. Memanggang stik. Musimcendawan dengan garam dan menghujani dan meletakkan gril.Memanggang stik untuk doneness teringin dan cendawan sehingga mereka menawarkan. Buang semuanya dari gril. Memotong cendawan ke dalam segitiga-segitiga kecil. Mencucuk kepingan cendawan denganmatahari mengeringkan tomato ke tangkai rosmeri.
Tempat stik panggang di plat. Mengatasi dengan pencucuk rosmeri dansos. Khidmat
GRILLED LAMB CHOPS WITH BLACK PEPPER SAUCE
4 potongan daging batang pinang anak biri-biri, kira-kira 1 inci tebal (gunakan yang lebih kurus, tetapi menyesuaikan masa memasak)
garam sesedap rasa untuk musim potongan-potongan daging kambing masak
Perapan:
1 / 4 cawan menyuling cuka putih
2 sudu besar memotong rosmeri baru
1 sudu besar memotong thyme baru
1 tsp. puri bawang putih atau mengisar bawang putih segar
2 minyak zaitun sudu besar
lada hitam yang dikisar baru sesedap rasa
garam sesedap rasa untuk musim potongan-potongan daging kambing masak
Perapan:
1 / 4 cawan menyuling cuka putih
2 sudu besar memotong rosmeri baru
1 sudu besar memotong thyme baru
1 tsp. puri bawang putih atau mengisar bawang putih segar
2 minyak zaitun sudu besar
lada hitam yang dikisar baru sesedap rasa
Memangkas kebanyakan daripada lemak yang boleh dilihat daripotongan-potongan daging kambing. Menggabungkan bahan-bahan perap. Meletakkan potongan-potongan daging kambing di dalam ziplockecil beg, tuang perapan dalam , dan memerap 1-4 jam. (Saya memeraplombong kira-kira sejam, yang halus. Saya gunakan thyme kering dan rosmeri tidak dapat mencari yang baru di sini)
Memanaskan dahulu gril, kuali menggril, atau ayam pedaging. Masakkira-kira 5-6 minit setiap sebelah untuk sederhana mentah (akan berubahbergantung di ketebalan). Biarkan rehat selama 5 minit sebelum berkhidmat.
Ini potongan-potongan daging kambing daging batang pinang besarmemasang dengan sos pudina jingga ini, lada hitam atau sos cendawan.
Memanaskan dahulu gril, kuali menggril, atau ayam pedaging. Masakkira-kira 5-6 minit setiap sebelah untuk sederhana mentah (akan berubahbergantung di ketebalan). Biarkan rehat selama 5 minit sebelum berkhidmat.
Ini potongan-potongan daging kambing daging batang pinang besarmemasang dengan sos pudina jingga ini, lada hitam atau sos cendawan.
0 comments:
Post a Comment